POLITIK. Socialdemokraterna och Moderaterna överväger ett ännu närmare samarbete för att på så sätt försöka stoppa Sverigedemokraternas framgångar. Partiet pekades nyligen ut som Sveriges största parti i en opinionsundersökning.

Sverigedemokraterna ökar stadigt i opinionsundersökningar och i den senaste, som utfördes av  Yougovs, utnämns man till Sveriges största parti. Detta gillas dock inte av det rödgröna och det borgerliga blocket som ska försöka stoppa partiets framgångar.

De båda blocken har tidigare gått samman i den så kallade Decemberöverenskommelsen och överväger nu att öppna för ett ännu närmare samarbete i syfte att strypa debatten i migrationsfrågor, en debatt som man menar ligger bakom SD:s framgångar.

— På det sättet skulle debatten i Sverige kunna handla om det verkligen viktiga – hur ska vi få ner arbetslösheten, få en bättre skola, stärka välfärden. Den här diskussionen vi har nu om migration och tiggeri gynnar bara Sverigedemokraterna, menade Tobias Baudin, vice ordförande i LO, under SVT:s Aktuellt.

Källa:
S och M öppnar för samarbete om migration


  • Publicerad:
    2015-08-21 18:15