Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

S vill vinna valet – med hjälp av Nordiska motståndsrörelsen

Av Redaktionen, 2018-05-20
redaktionen@nordfront.se

VALÅR. I en ny valkampanjfilm använder Socialdemokraterna Nordiska motståndsrörelsen som propaganda.

Den 1 maj publicerades en ny reklamfilm för Socialdemokraterna på Youtube. Filmen, som hittills endast har ett par tusen visningar, vill visa på att Socialdemokraterna kan ha ”två tankar samtidigt” och därmed vara något som svensken kan rösta på.

Filmen inleds dock med orden ”pessimism”, ”osäkerhet” och ”rädsla” och det är på det senare ordet man visar upp bilder från Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg under förra året.

Att socialdemokrater är rädda för nationalsocialister är inget nytt. Under regeringsförklaringen hösten 2017 lade partiledaren och statsministern Stefan Löfven ned förvånansvärt mycket tid på just Nordiska motståndsrörelsen, där han förklarade för folket att det är något ”skrämmande”.

— Vi har en skyldighet att minnas, för minns vi inte historiens övergrepp, så kan våldet och hatet segra igen. Då sluts en annan cirkel, sade bland annat Löfven, som troligtvis missat att ordet ”förintelsen” nämndes i snitt 150 gånger varje vecka i lögnpressen under 2017.

— Snart samlas de i Göteborg. Det är skrämmande. Nu kraftsamlar regeringen arbetet mot rasism och hatbrott i en nationell handlingsplan. Det finns grupper i vårt land som är räddare än någonsin, fortsatte Löfven.

Nu försöker man återigen tala om för folket att Nordiska motståndsrörelsen är ”rädsla”, istället för att koppla det till exempelvis den ökande otryggheten som kvinnor känner inför att vistas utomhus som Brås trygghetsrapporter har visat på år efter år.

Exakt vad det är som väljarna ska vara ”rädda” för framgår inte heller av reklamfilmen.


  • Publicerad:
    2018-05-20 11:00