Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Så hånades V av gamers under WoW-demonstration: “Deportera alla kommunister!”

Av Redaktionen, 2020-05-02
redaktionen@nordfront.se

1 MAJ. Vänsterpartiet i Umeå anordnade under fredagen ett virtuellt 1 maj-tåg i World of Warcraft. Detta välkomnades inte av andra som spelade och partiet utsattes för konstanta hån under eventet.


Klipp från Vänsterpartiets 1 maj-tåg i World of Warcraft.

Det var under fredagen som Vänsterpartiet anordnade ett 1 maj-tåg i dataspelet World of Warcraft, som brukar beskrivas som världens största onlinespel. Enligt uppgifter skulle också MUF motdemonstrera, men i ett Youtubeklipp från händelsen är det framförallt vanliga WoW-spelare som hånar demonstrationståget.

”Deportera alla kommunister”, skriver exempelvis en användare i chatten. Då försöker en spelare som tycks vara en av arrangörerna till 1 maj-tåget: ”Deportera istället alla nacister [sic!] jävla SD pack!”.

”Man kan inte ens spela wow utan att vänsterpacket ska förstöra allt”, beklagar sig en spelare medan en annan påpekar att ”kommunismen står för 94 miljoner dödsfall” och ytterligare en att ”soi kommunismen varade inte ens i hundra år kek”. En spelare av oklar lojalitet med namnet ”Stalinärgud” fyller i: ”Om vi för kommunismens skull blir tvungna att utrota nio tiondelar av befolkningen, må vi inte vika tillbaka för detta offer!”.

En användare frågar ironiskt vart jordbrukarna ska gå i tåget medan en annan skriver att ”det är bättre om man äger sin egen Discordserver men det är svårt när man är kommunist”.

Flera försöker också trolla genom att skriva att Vänsterpartiet har bytt server redan innan 1 maj-tåget har startat och en användare skriver: ”Tåget är inställt. Nationalsocialismen har segrat. Hell!”.

Trots försöken att sabotera sätter marschen mot orkernas huvudstad Orgrimmar igång. Men när användaren ”Jonassjostedt” skriver att ”Kamrater! Tiden är inne, höj de röda fanorna och börja marschera” svarar någon med att skriva ”Någon som vet hur man kastar sten? Brukar alltid kasta sten på 1 maj tåg”.

Tåget fortsätter att hånas under vägen till Orgrimmar. Bland annat av en användare vid namn ”Abdullah” som vädjar: ”Hej hej, tjena! Kan jag inte få lite mer bidrag snälla Jonas? Jag kommer bara att våldta ett fåtal blodalver, jag lovar”.

En besviken vänsterpartist skriver också att ”det var ganska uppenbart att detta inte skulle funka. Inte bara belastningen på servern, utan för att det är alldeles för många snorungar (har inget med ålder att göra) som är här för att förstöra istället. Typiskt överprivilegierat borgarpack!”.

I skrivande stund har Vänsterpartiet inte kommenterat om man ser den virtuella 1 maj-demonstrationen som lyckad eller ej.


  • Publicerad:
    2020-05-02 13:00