CHUTZPAH. En judisk tidning redogör stolt för hur man genom lagstiftare i Kalifornien säkrar att 80 miljoner dollar i delstatsbudgeten går till judisk-relaterade ändamål – ett måste på grund av den tilltagande ”antisemitismen”.

Det är med påtaglig stolthet som Jewish Telegraphic Agency (JTA) berättar om hur judar i maktställning i Kalifornien lyckats driva igenom en delstatsbudget som tjänar judiska intressen.

Bakom framflyttningar av judiska intressen i västländer ligger ofta anklagelser om ”antisemitism”.

Det var just efter att ha tryckt på den senaste tidens uppgång i antalet ”antisemitiska attacker” som den judiska valberedningen i delstaten Kaliforniens lagstiftande församling kunde säkra 50 miljoner dollar i stöd till ”ideella organisationer” och 10 miljoner dollar till en utställning om ”antisemitism” vid Museum of Tolerance i Los Angeles.

Den totala summan helt vikt för judiska eller judisk-relaterade ändamål i delstatsbudgeten 2021-22 är, triumferar JTA, 80 miljoner dollar.

Listat i ett uttalande gjort på tisdagen av den 18-hövdade valberedningen finns även 2,5 miljoner dollar till Förintelsemuséet i Los Angeles – för en omfattande renovering, samt 5,7 miljoner dollar till införskaffandet av en permanent lokal åt ett servicecenter för judiska familjer.

Vidare finns här 1 miljon dollar för renovering av Tauber Förintelsemuseum, samt 8 miljoner dollar i stöd till försvaret vid rättsfall mot individer och familjer som beviljats asyl – ett program som delvis drivs av HIAS, den ledande judiska gruppen för immigrationsförespråkande i USA.

De femtio miljonerna till ideella organisationer är utöver de federala medel som vikts för att skydda ideella organisationer i hela nationen.

De ovan nämnda tio ”museimiljonerna” kommer gå till en utställning som täcker ett helt våningsplan vid Toleransmuséet – som är sammankopplat med Simon Wiesenthal Center.

Vi säkerställer att delstaten står på vår sida
I ett uttalande förklarar Jesse Gabriel, valberedningens ordförande:

Vår valberedning är djupt engagerad i frågan om den ökande antisemitismen, och har under de senaste månaderna arbetat hårt för att säkerställa att delstaten Kalifornien står på vår sida i dessa utmanande tider.

Samtliga arton medlemmar i den aktuella valberedningen tillhör partiet Demokraterna.


  • Publicerad:
    2021-06-16 19:20