INRIKES. Socialförsäkringsministerns sambo blev 54 år. Hans dödsfall är orsaken till att Strandhäll har tagit paus från regeringsarbetet sedan i augusti.

Regeringens socialförsäkringsminister Annika Strandhäll som gjort sig känd för antidemokratisk, Sverigefientlig och diplomatiskt olämplig retorik gentemot bland annat Ungern, har sedan i augusti hållit sig borta från regeringsarbetet.

Orsaken är att hennes sambo sedan drygt 20 år tillbaka dog den 26 augusti, 54 år gammal.

I februari kallades Sveriges ambassadör upp till ungerska regeringen för att motta en protest mot Annika Strandhälls hets mot Ungerns politik.

Strandhäll hade antytt att Ungerns familjepolitik var ”nazistisk” i och med att landet satsade på familjepolitik för att möta befolkningens vikande nativitet. Istället för att uppmuntra ungrarna att föda ”äkta” och vita barn borde Ungern liksom Sverige ta sitt ansvar och importera fler invandrare från tredje världen, menade Strandhäll.

Landets vice premiärminister Zsolt Semjen kallade Annika Strandhäll ”en stackars sjuk varelse”.

Kämpat mot demokrati och svenska folket
Strandhäll har också jublat över att regeringen i samverkan med stora IT-bolag har lyckats censurera och tysta medborgarjournalister och dissidenter från olika internetplattformar, i syfte att begränsa yttrandefriheten och demokratin.

Hon har också anklagats för att ha drivit ett trollkonto på Twitter.

Själv har hon kritiserat folket för att hata henne, när de har kritiserat hennes retorik och politik.

Det är osäkert hur länge Strandhäll kommer att hålla sig borta från regeringsarbetet.

Källa:
Annika Strandhälls sambo har avlidit


  • Publicerad:
    2019-09-29 17:50