MEDIA. Nya Tiders Sanna Hill har kommenterat uthängningen av ”Julia Caesar” och menar att pseudonymernas tid är förbi.

sannahill1

Sanna Hill, vice redaktör på invandringskritiska Nya Tider, har kommenterat Expressens uthängning av ”Julia Caesar” på sin blogg. Hill skriver bland annat:

Jag har alltid förespråkat offentlighet. Nu är det dock knappast så att Expressen hade hängt ut en anonym vänsterprofil med en påstådd ”högerextrem hotbild” mot sig, och därför blir hyckleriet totalt.

Inlägget har rubriken ”Pseudonymernas tid är förbi” och betonar varför det är positivt att vara offentlig med sina åsikter.

Att vara offentlig är ett val vi alla får ta ställning till om vi vill bli. Jag skulle dock vilja påstå att det bästa vapnet mot uthängningar, avslöjanden och identitetsröjning är just offentlighet. Man kan tro att det är anonymiteten som skyddar, men jag skulle säga att det är offentligheten som innebär det största skyddet. Som offentlig blir man oantastlig, som offentlig uppmuntrar man andra att göra detsamma och ju fler offentliga personer som står upp mot vansinnet idag, desto mer kan vi påverka.

[…]

Att öppet stå upp för sina åsikter kan tyckas skrämmande. Blir man inte väldigt utsatt? Jag skulle säga att det är precis tvärt om. Som offentlig person behöver du aldrig oroa sig för en plötslig uthängning i media. Dina vänner vet om och respekterar dina val. Du känner en tillfredsställelse över att tillhöra den tappra skara som ställer sig upp mot vansinnet. Du får känna tillfredsställelsen av att vara dig själv.

Ju fler offentliga vi blir, desto starkare är vi. När du väl tar steget ut i offentligheten kommer du troligtvis att möta en hel del motstånd. Du blir inte allas bästa vän. Dock kommer du få erfara stödet som andra offentliga personer ger dig, och det är värt mycket. Allt fler invandringskritiker tar bladet från munnen. Alternativ media får allt fler offentliga skribenter. Pseudonymernas tid är förbi. Det finns helt enkelt inget behov av dem längre.

Läs hela blogginlägget:
Pseudonymernas tid är förbi


  • Publicerad:
    2015-09-03 17:30