FINLAND. Till det stundande kommunfullmäktigevalet i Vasa har det invandringskritiska partiet Sannfinländarna lanserat en afrikansk pastor med så kallad Hitlermustasch som kandidat.

Finlands egen ”svarte Hitler” Joao Bruno Putulukeso.

Den angolanske pastorn Joao Bruno Putulukeso har lanserats som kandidat för det invandringskritiska partiet Sannfinländarna i det kommande kommunfullmäktigevalet i Vasa.

— Jag vill att invandrarna ska förstå att Sannfinländarna inte är invandrarfientliga. Invandrare måste respektera lagar och regler så att deras integration kan bli fridfull, förklarar pastor Putulukeso som har gått till val med sloganen ”kärlek är segerns vapen”.

Trots sitt ursprung och sin invandringsvänliga attityd så hans kandidatur skapat oro hos landets vänsterliberaler som redan har döpt honom till ”svarte Hitler”.

Sannfinländarna är sedan valet 2015 det näst största partiet i den finska riksdagen och är i det närmaste en finsk motsvarighet till Sverigedemokraterna. Efter att ha bildat regering tillsammans med de borgerliga partierna Centern och Samlingspartiet så drabbades Finland under hösten 2015 av en massiv ökning av invandringen, något som kan förklara varför stödet till partiet sedan dess har minskat markant i opinionsundersökningar.

Källa:
’Black Hitler’ to stand for election for far-right party in Finland


  • Publicerad:
    2017-03-13 12:05