FINLAND. Idag presenterades den nya regeringen i Finland. I presentationen av den nya regeringen framgår det att Sannfinländarnas partiledare Timo Soini blir landets nya utrikesminister.

På onsdagen presenterades den nya finska regeringen. I den borgerliga regeringen finns bland annat Sannfinländarna representerade med sin partiledare Timo Soini som blir ny utrikesminister.

Allt som allt tilldelas Sannfinländarna fyra ministerposter. Förutom utrikesministerposten som går till Soini får partiet posterna som försvarsminister, Justitie- och arbetsminister samt social- och hälsovårdsminister.

Sammanlagt består den nya regeringen av tre borgerliga partier; Samlingspartiet, Sannfinländarna och Centern. Ett av regeringens mål inför den kommande mandatperioden gäller besparingar på cirka fyra miljarder euro. Man ämnar till exempel att skära ned på näringsstöd, utbildning, bistånd samt arbetslöshetsskyddet.

När det kommer till frågan om tvåspråkighet, som är en av Sannfinländarnas hjärtefrågor, meddelar den blivande finansministern Alexander Stubb att ”tvåspråkigheten” inte kommer att ändras.

— Vi har inte skrivit ut alla detaljer men vi ändrar inte på tvåspråkigheten som bygger på grundlagen, säger Stubb.

Källa:
Hårda sparåtgärder och sänkta inkomstskatter


  • Publicerad:
    2015-05-27 22:55