INRIKES. Sara Skyttedal meddelade idag att hon inte kommer ställa upp för omval som ordförande för KDU när förbundet håller riksmöte i oktober.

skyttedal

Sara Skyttedal.

Sara Skyttedal meddelade idag via sin Facebook att hon inte har för avsikt att fortsätta som ordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) efter höstens riksmöte. Det skriver hon i ett Facebookinlägg:

I höst markeras halvtid för mandatperioden och det är dags för mig att lämna vidare till ett nytt ledarskap som kan ta förbundet vidare genom valrörelsen. Jag har inför höstens nomineringsprocess meddelat KDU:s valberedning att jag inte ställer upp för omval.

Hon skriver vidare att ungdomsförbundet under hennes tid haft stort inflytande över Kristdemokraternas politik och att hon inte har några nya politiska uppdrag som väntar efter avgången och att det återstår att se vad hon kommer att syssla med i framtiden.

Den 30-åriga Skyttedal har under sin tid som ordförande tills viss del varit kontroversiell då hon i många frågor ställt sig i opposition till mot moderparti. Bland annat tillhörde hon och ungdomsförbundet den falang inom Kristdemokraterna som arbetade för att Decemberöverenskommelsen skulle skrotas. Hon har även uttalat sig mer kritisk till den ansvarslösa invandringspolitiken som förts i Sverige än någon annan ledare för ett riksdagspartis ungdomsförbund, förutom SDU.

Andra saker Skyttedal är känd för är att vara äldre än sin partiledare Ebba Busch Thor, ha skålat i champagne när Kristdemokraternas riksting beslutade att riva upp Decemberöverenskommelsen under sitt riksting förra hösten, samt för att ha hamnat på en läckt lista som Sverigedemokraterna upprättat över personer man ämnar att försöka rekrytera. Så här kommenterade hon då hennes plats på listan:

— Det är lika obegripligt som att jag inte är högre upp på alla snyggast-listor.

Källor:
KDU-ordföranden Sara Skyttedal avgår
KDU-ordförande skålar i champagne
SD ville locka över Busch Thor och Skyttedal


  • Publicerad:
    2016-07-26 12:50