Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Sarnecki håller med – staten måste fixa jobb för att stoppa skjutningarna

Av Redaktionen, 2015-03-20
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Jerzy Sarnecki instämmer i en annan invandrares tidigare utspel – det är upp till andra att trolla fram jobb för att stoppa gängbrottsligheten.

Fritidsgårdar föreslogs som en viktig lösning för att stoppa gängbrottsligheten i SVT Debatt.

I onsdags sköts två personer ihjäl och åtta skadades i en skjutning i Biskopsgården, en invandrartät förort till Göteborg. Fallet väckte stor uppmärksamhet då det var ett gängrelaterat mord och det verkar som att en av de döda var en icke-kriminell person som bara råkade befinna sig på fel plats.

Under torsdagen uttalade sig Kouros Khodadis, en invandrare bosatt i Biskopsgården, på följande vis angående skjutningen:

— Det här är statens fel för att de inte fixat jobb till invandrare.

När reportern från SVT frågade om det inte är så att individerna själva har något ansvar svarar han:

— Nej, jag tycker inte det.

Khodadis fick i SVT Debatt senare under torsdagskvällen medhåll av den judiske professorn Jerzy Sarnecki som inte ser hårdare straff eller minskad invandring som lösning på problemen med kriminalitet i mångkulturella förorter. Sarnecki menar istället att staten, eller det något mer diffusa ”samhället”, måste arbeta långsiktigt med att ge jobb till de kriminella för att de ska sluta vara kriminella. Något personligt ansvar verkar inte komma på tal utan det pratades om att samhället svek de här barnen redan på BB från Sarneckis sida och han blir märkbart irriterad och högljudd när en moderat i programmet föreslår hårdare straff och mer övervakning som ett sätt att komma tillrätta med problemet med gängbrottslighet.

Rent generellt haglade flosklerna i SVT Debatts inslag om skjutningen och ingen ville tala om något personligt ansvar eller koppla gängbrottsligheten i förorterna till massinvandringen.

— Alla politiker har ett ansvar, sa en politiker och de pratades om mer ”satsningar från samhället”, att man måste ”frigöra medel” och ”skapa mer arbete åt unga”.

Vissa lyfte alltså också upp mer övervakning, mer resurser till polisen och hårdare straff som lösningar på problemet. Annars var det ingen som lyckades vara mer konkret än att det behövs mer jobb och fritidsgårdar. Ingen sverigedemokrat fick medverka i programmet som gästades av många invandrare och en äldre kvinna som menade att Biskopsgården redan var mångkulturellt 1975 och att det alltså inte är mångkulturen som är problemet.

Källa:
SVT Debatt


  • Publicerad:
    2015-03-20 00:40