INRIKES Den vänsterextreme israelen Dror Feiler döms att betala 3 200 kronor i böter efter sju fall av snatterier på sin lokala Coop-butik i Stockholm.

Nordfront rapporterade i oktober om hur israelen Dror Feiler, känd som vänsterpartist och saxofonspelare på antirasistiska demonstrationer, åtalats för inte mindre än sju fall av ringa stöld.

Bakgrunden är att Feiler tagits på bar gärning och även fastnat på övervakningskamera när han snattat på Coop på Östgötagatan i Stockholm där han enligt egen utsago handlat i 25 år.

Under lika lång tid har personalen i butiken misstänkt vänsterpartisten för att ha snattat, då en kvinna som fortfarande jobbar i butiken under polisförhör vittnat om att hon såg honom stjäla ett exemplar av Dagens Nyheter för 25 år sedan.

Tillvägagångssättet har varit samma i samtliga fall: Feiler har tagit två exemplar av en vara men endast skannat ett exemplar i självskanningen.

Nu har Stockholm tingsrätt dömt Feiler för samtliga fall av snatterier, som rubricerats som ringa stöld – stölder som Feiler konsekvent förnekat med att han varit ”stressad” och ”glömt” skanna varor.

Denna förklaring köpte dock inte tingsrätten. framförallt med tanke på de övervakningsfilmer som visar hur han systematiskt underlåtit att skanna varor han sedan tagit med sig från butiken.

Dror Feiler döms att ersätta Coop för de varor han stulit, samt att betala 3 200 kronor i böter.