SÖLVESBORG. För sjunde året i rad håller Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt traditionella sommartal i Sölvesborg. I år utvecklar partiet sommartalet till en större fest och till dagarna två vill SD locka sympatisörer från hela landet.

jimmi2-1024x576

Jimmie Åkesson från förra årets sommartal i Sölvesborg.

Fredagen och lördagen den 26-27 augusti ska SD hålla sin sommarfest i Sölvesborg. Traditionsenligt kommer partiledaren Jimmie Åkesson hålla sitt tal på lördagseftermiddagen i Fyra Årstiders park i stadens hamn, men festligheterna börjar redan på fredagen. Partiet har hyrt Slottslängorna och Slottsudden och där kommer det att bli krogtält, tivoli, hoppborgar, marknadsstånd och en scen kommer att sättas upp.

Till sin har partiet tagit hjälp av den lokale krögaren Christoffer Lundin.

— Detta är en jättegrej för Sölvesborgs del. Det blir en folkfest säger Lundin.

— I mina ögon är sommarfestivalen fullt jämförbar med Killebom (Lokal stadsfestival. Reds anm). Artistmässigt vete katten om det inte till och med slår Killebom.

Partiet har presenterat ett antal artister, bland de mer kända finns Jan Johansen och Black Ingvars. Bland de mindre kända har vi det lokala bandet Runes Trajsko samt DJ Ash R från Brasilien. Musikansvarig Marcus Öhrn har berättat att fler artister kommer att presenteras.

Sommartalet har blivit allt populärare de senaste åren och under 2014 uppskattades att ett antal hundra personer lyssnat samt under 2015 hade cirka 2000 personer samlats för att höra talet.

— Det är inte så att din förmåga att bidra till samhället har att göra med din hudfärg, var du är född, vilket kön du har, din sexuella läggning, om du är rik eller fattig, sa Jimmie Åkesson senast under sitt tal i Almedalen.

Ifall han kommer att utveckla detta eller sin ”teori” som han presenterade i Almedalen om att folkdanser i förorten är en åtgärd för problemen i dagens Sverige återstår att se.

Källa:
SD storsatsar på sommarfestival i Sölvesborg


  • Publicerad:
    2016-07-17 11:15