RADIO. Bo Nilsson berättar varför man som bodensare ska demonstrera med Nordiska motståndsrörelsen på 1 maj.

Listen to ”URKLIPP: SD-grundaren talar i Boden: ”Utan Nordiska motståndsrörelsen är Sverige förlorat”” on Spreaker.

Nordiska motståndsrörelsens kommunfullmäktigekandidat tillika en av fem talare på 1 maj-demonstrationen i Boden, Bo Nilsson, var en gång i tiden med och grundade Sverigedemokraterna – ett parti som såg helt annorlunda ut då jämfört med nu.

Även om en ödmjuk Bo Nilsson något motsatt sig beskrivningen som ”SD-grundare” så är det ett faktum att han var med undet det möte när SD grundades. Han var även Sverigedemokraternas vice ordförande 1988-1992 och ledde SD-demonstrationer i mitten av 90-talet.

I senaste avsnittet av Radio Regeringen säger Bo att 1 maj i Boden blir nytt och spännande och att något liknande aldrig skett så långt norrut.

— Det här är en milstolpe för oss, säger han om den historiska demonstrationen.

Den mångårige kämpen och före detta tyngdlyftaren, som både är starkt lokalt förankrad och träffar på folk när han bedriver valarbete, avslöjar att det finns många bodensare sympatiserar med Nordiska motståndsrörelsen och som är trötta på invandringspolitiken, som drabbat Boden under väldigt många år.

— Att det kommer många bodensare för att lyssna på oss, den saken är alldeles klar.

Men förhoppningen är att dessa väljer att inte bara agera åskådare och sympatisera i det tysta utan också tar aktiv ställning för en samhällsförändring.

— Om ni vi vill ha en radikal förändring i Sverige så måste ni ju ansluta er till oss, annars är det här landet förlorat, säger Bo Nilsson.


  • Publicerad:
    2018-04-27 00:01