POLITIK. Sverigedemokraterna har idag tillkännagivit att de är beredda att samarbeta med övriga riksdagspartier i olika sakfrågor som skolfrågan trots att dessa partier kör över SD och deras väljare i invandringsfrågan.

Sverigedemokraternas hjärtefråga har alltid varit massinvandringen, men idag går de tunga SD-företrädarna Stefan Jacobsson, Robert Stenkvist och Tomas Brandberg ut i en debattartikel i Dagens Industri och säger att de är beredda att samarbeta med andra partier i skolfrågan utan att få något inflytande över Sveriges invandringspolitik. Debattörerna skriver följande:

Vi i Sverigedemokraterna är beredda att lägga meningsskiljaktigheter i andra politikområden åt sidan och spela en konstruktiv roll i reformeringen av den svenska skolan. Det vore vidare utmärkt om diskussioner på detta område kunde föras utan försök till billiga politiska poänger och utan ideologiskt krypskytte.

SD-företrädarna menar samtidigt i sin artikel att Sveriges invandringspolitik till stor del förklarar varför den svenska skolan förfaller:

Vi i Sverigedemokraterna tvekar inte att framhålla att det finns migrationspolitiska aspekter på den svenska skolans misslyckande.

Men ”oavsett vilken migrationspolitik Sverige för” anser debattörerna att det ändå finns vissa åtgärder som borde sättas in för att förbättra de svenska skolorna och höja elevernas kunskaper.

Stenkvist, en av sverigedemokraterna bakom artikeln, menar på Twitter att det inte är någon nyhet att SD är beredda att samarbeta med andra partier i olika sakfrågor utan att kräva inflytande över Sveriges invandringspolitik.

Källa:
Debatt: SD släpper hjärtefrågan för att få bukt med skolan


  • Publicerad:
    2015-04-29 17:40