POLITIK. Sverigedemokraterna i Lidköping föreslår i en motion att de politiker som vill ha fortsatt invandring av så kallade ensamkommande barn i så fall får husera dem i sina egna hus.

sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna i kommunen föreslår i en motion att de politiker i Lidköping som är positiva till en fortsatt invandring bör husera invandrarna i sina egna hus. De borde också själva få stå för försöken att integrera invandrarna i samhället. I motionen menar man att detta är det enda sättet för politikerna att rättfärdiga invandringspolitiken för kommunens invånare.

— Politiker i kommunen som är positiva till denna form av invandring bör aktivt agera föredöme och ta ett direkt ansvar för de ensamkommande barn som de beslutat att ta emot inom kommunen. I stället för att placera de ensamkommande flyktingbarnen i dyra speciella boenden som Nova och Nimbus kan kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare öppna sina hem för dessa. Vid en placering av barnen hos våra toppolitiker kan politiken rättfärdigas lite mer inför alla kommuninvånare, skriver SD i sin motion som är undertecknad av Sune Larsson och Robert Andersson.

Källa:
SD: föreslår: Fullmäktiges politiker bör ta emot flyktingbarnen hemma


  • Publicerad:
    2015-09-28 18:00