POLITIK Den tidigare SD-toppen i Boxholm, Max Fagerstedt, har gått ut med att han nu är medlem i Nordiska motståndsrörelsen. Detta i kölvattnet efter ett drev mot Fagerstedt och hans sambo som Expo startade förra månaden.

Max Fagerstedt var tidigare Sverigedemokraternas ordförande i Boxholm, där han också som första namn på listan blev invald till kommunfullmäktige i årets val. Han var även anställd som politisk sekreterare för partiet i Region Östergötland och invald som ledamot i regionfullmäktige.

I början av november uppmärksammade Expo att Fagerstedts sambo hade deltagit på Nordiska motståndsrörelsens senaste blixtdemonstration i Oslo. Fagerstedt tog inte avstånd från sin sambo när de vänsterextrema journalisterna från Expo kontaktade honom och tog inte heller avstånd från Motståndsrörelsen, men av respekt för de som röstat på SD valde han att avstå från sina mandat.

Idag gick Fagerstedt ut i en artikel på Motståndsrörelsen.se och meddelade att han numera är medlem i Nordiska motståndsrörelsen och att han i hemlighet sympatiserat med organisationen under lång tid. I artikeln skriver Fagerstedt om hur hotet om uthängningar från media används för att skrämma bort människor från Motståndsrörelsen:

Rädslan driver dig till att omfamna ett politiskt mellanmjölks-alternativ såsom Sverigedemokraterna, eller till att ansluta till någon svensk intresseförening istället. Så var det i alla fall för mig. Under två år arbetade jag för Sverigedemokraterna på regional nivå, där jag kunde bevittna hur man såväl som politiker som politiskt anställd blir passiviserad. Jag var under denna period upplyst i judefrågan, rasmedveten och följde aktivt Motståndsrörelsen, men valde ändå att tiga om det jag såg. Dels för att det var bekvämt, men även för att inte bli uthängd i medier eller – som jag då såg det som – dra skam över familjen. [...]

Jag hade under flera år reflekterat över hur jag skulle komma att hantera en uthängning. Hur skulle jag reagera? Hur skulle det bli med familjen? Hur skulle det bli med en framtida anställning? Men, när det väl kom till kritan, det vill säga när Expo ringde och frågade om min sambos deltagande vid Oslo-aktiviteten, då lägrade sig lugnet över mig. Det är ute – jag kan öppet vara nationalsocialist utan att känna någon skam över det! Jag trodde aldrig att det skulle vara så lätt, att det skulle kännas så bra att bli uthängd.

Angående Sverigedemokraterna beskriver han partiet som ”i många avseenden moraliskt förfallet” och nämner bland annat sveket i Nato-frågan och hur unga kvinnor som vill göra politisk karriär inom SD blir utnyttjade av äldre män med makt. Han nämner dock att det faktiskt fortfarande finns många goda krafter i partiet, vilket även Fredrik Vejdeland påtalade nyligen i en artikel med råd till sverigedemokrater som antingen har eller riskerar att bli utsatta för ett drev på grund av att de har mer radikala åsikter än sitt parti.

Avslutningsvis skriver Fagerstedt att SD inte är ett alternativ för nationella och att alla som av bekvämlighet ändå fortsätter att stödja partiet borde fråga sig hur Sverige kommer se ut om 10, 15 eller 20 år utan stora revolutionära förändringar.