INRIKES. Natten mellan lördag och söndag ska en SD-politiker som befunnit sig i en buss ha blivit beskjuten.

På måndagskvällen gick polisen ut med att en SD-politiker har beskjutits i en buss i Skaraborg i helgen. Både polisen och partiet ska dock vara väldigt förtegna om vem det handlar om.

Den regionala utredningsenhetschefen i region Väst, Helena Trolläng, bekräftar dock att det ska ha uppstått vad hon väljer att benämna som en ”hotsituation”.

SD-politikern ska natten mellan lördag och söndag ha färdats i en buss med två andra personer. Då ska plötsligt en personbil ha kört om bussen och i samband med detta ska någon i bilen ha tagit fram ett vapen och beskjutit bussen. Varken politikern eller någon annan person ska dock ha skadats.

Polisen uppgav senare på sin hemsida att de gjort bedömningen att det inte ska finnas något som tyder på att händelsen har med riksdagsledamoten kandidatur att göra.

Per-Ola Hedberg som är kommunchef i Töreboda kommun ska inte känna till händelsen. Han
säger vidare att det heller inte ska ha varit något möte med någon riksdagspolitiker i Töreboda i helgen.

Det misstänkta brottet utreds av den vanliga polismyndigheten och kommer troligtvis att flyttas över till avdelningen för ”Demokrati och hatbrott”. Polisen rubricerar händelsen som grovt olaga hot, men har i dagsläget inga misstänkta.

Källa:
SD-politiker i buss beskjuten


  • Publicerad:
    2018-08-27 20:15