Efter Svenska motståndsrörelsens demonstration i Bollnäs har Pär Norling, som företräder Sverigedemokraterna i Bollnäs kommunfullmäktige, hamnat i blåsväder och riskerar nu att uteslutas ur SD.

Från början hade Sverigedemokraterna i Bollnäs kunnat tänka sig att sponsra lördagens antirasistiska manifestation. Men Pär Norling och Sverigedemokraterna drog sig ur när man fick reda på att demonstrationen inte bara var emot rasism utan även för mångkultur.

— Jag ville hjälpa tjejerna, jag gillar inte nazister, men ett mångkulturellt samhälle är jag helt emot. Så då fick det vara, säger Pär Norling till lögnerskan Åsa Kastman från tidningen Ljusnan.

Men riktigt illa ute blev inte Norling förrän han blev intervjuad av SVT. I en intervju med SVT förklarar Norling att han vill förbjuda islam i Sverige.

— Egentligen är det ju religionsfrihet, men den där religionen är så avvikande att den inte behöver finnas i Sverige. De far illa med folk, barn, omskär, säger Norling till SVT.

Pär Norling

Norling säger också rakt ut att islam ska förbjudas och att ”det är utvisning som gäller” för personer i Sverige som fortsätter att tro på islam. Norling fortsätter att trampa i klaveret när SVT frågar om ”nazism”.

— Mycket är det invandringens fel, för folk retar upp sig, säger Norling när SVT frågar om det är invandringens fel att det finns nazister.

När den antivita sidan Interasistmen ringer upp Norling så fortsätter han att gräva sin egen grav.

— Folk blir irriterade. Det blir för mycket invandrare. Titta på Bollnäs det är ju för fan alldeles tjockt där. Då blir folk förbannade. Varenda vecka rasar det in folk, säger Norling till Interasistmen.

Roger Hedlund, distriktsordföranden för Sverigedemokraterna i Gävleborg, har nu öppnat ett uteslutningsärende mot Pär Norling. Men Norling menar att han bortsett från reaktionen från distriktsordföranden bara fått positiva reaktioner på sitt utspel och att många inom SD delar hans åsikter.

Om Norling utesluts kan han komma att sitta kvar som politisk vilde i Bollnäs, men Hedlund hoppas att Norling avsäger sig sina förtroendeuppdrag om han utesluts.


  • Publicerad:
    2012-08-27 20:18