SVERIGE. SD-politikern Ola Sjökvist blev invald som fjärdenamn i valet 2014 till kommunfullmäktige i Avesta. Nu har dock bilder på honom dykt upp där han är utklädd till Adolf Hitler samtidigt som han heilar.

Ola Sjökvist utklädd till Adolf Hitler, samtidigt som han heilar.

Ola Sjökvist utklädd till Adolf Hitler, samtidigt som han heilar.

Sverigedemokraten Ola Sjökvist fick fem personröster på SD:s valsedel och blev därmed invald som Sverigedemokraternas fjärdenamn till kommunfullmäktige i Avesta. Nu har det dock dykt upp bilder som visar Sjökvist där han heilar, samtidigt som han är utklädd till Adolf Hitler. Bilderna togs 2010 när Sjökvist befann sig på en maskerad hemma hos en vän. Han ska sedan ha lagt upp bilderna på Facebook.

— Tar någon anstöt får jag helt enkelt ta bort bilden. Det var bara en maskerad som en tjejkompis hade. Det var mest en kul grej. Man skulle vara någon som är känd och är det någon som är känd så är det han. Honom känner väl alla igen, säger Sjökvist till Avesta Tidning.

Ola Sjökvist ska även ha skrivit ”Go lasermannen äkta hat trick” som statusuppdatering på sin Facebook.

— Det har jag inget minne av, men det är inte omöjligt att jag kan ha skrivit något sådant. Jag och min bror har ganska konstig humor. Vi skämtar om precis allting, säger Sjökvist.

Hur ledningen i Sverigedemokraterna ställer sig till Sjökvists bilder har ännu inte framgått. Hans bilder och statusuppdateringar har dock tagits bort från hans Facebook.

Källa:
SD-man utklädd till Adolf Hitler


  • Publicerad:
    2014-09-26 20:45