LUDVIKA. I måndags protesterade Mats Persson (SD) mot kommunens flyktingmottagande. ”Man kan fråga sig om Ludvika har till uppgift att försörja jordens fattiga”, sade Persson.

Ludvika kommun har ett avtal med staten om att ta emot 80 flyktingar om året, trots det tog kommunen emot totalt 238 flyktingar förra året. Enligt siffror som Sverigedemokraterna fått från socialförvaltningen så betalades 24,7 miljoner kronor i form av försörjningsstöd ut till invandrarna i kommunen under 2014.

Under måndagens kommunfullmäktige protesterade Mats Persson (SD) mot kommunens flyktingmottagande med att säga:

— Man kan fråga sig om Ludvika har till uppgift att försörja jordens fattiga.

Perssons kommentar möttes av kritik bland somliga i kommunfullmäktige.

– Ingen är väl förvånad? Givetvis ska man skylla allt på invandrarna. De ser inte ut som oss, det låter inte som oss, de äter inte samma mat som oss. Givetvis ska vi ta tag i ekonomin men, snälla, skyll inte allt på invandrarna, sade Peter Cyrillus (S).

Svenska motståndsrörelsens Pär Öberg var en av de som närvarade i kommunfullmäktige i måndags och även han kritiserade flyktingmottagandet i Ludvika.

– När det blir lite vassa frågor då blir det känsligt. Ni som är experter kan väl svara på varför kostnaderna för socialbidrag har ökat så kraftigt, sade Öberg.

Att Persson och Öberg är eniga i frågan om att invandringen har varit kostsam för kommunen är något som uppmärksammades. ”När det på måndagskvällen blev debatt i kommunfullmäktige om flyktingmottagandet, så fick Mats Persson eldunderstöd av nazisten”, skrev DT efter måndagens kommunfullmäktigemöte.

Källa:
Nazisten och SD på samma våglängd


  • Publicerad:
    2015-06-17 11:45