INRIKES. En av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter är nu i ”blåsväder” efter att ha uttalat sig positivt om Svenskarnas parti på Twitter.

Tidigare idag har Stellan Bojerud, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna (SD), uttalat sig positivt om Svenskarnas parti (SvP). Det hela skedde i en konversation på Twitter som Bojerud hade med SvP:s ledare Stefan Jacobsson.

”Jag ser att ni genomfört många aktiviteter till stöd för svenska folket. Det är mycket bra”, skrev Bojerud som själv är gift och har barn med en asiatisk kvinna.

”Tack ska du ha, och fler kommer det att bli. Nationalismen är på frammarsch!”, svarade Jacobsson.

Uttalandet från Bojerud har nu väckt debatt och politiskt korrekta medier skriver spaltmeter om hur han ”hyllar nazisterna”.

SD:s presstalesman Martin Kinnunen kallar uttalandet för dumt och märkligt. ”Vi blev förvånade och söker honom för att få en förklaring”, sa han till TT.

SD har den senaste tiden allt mer tagit avstånd från nationalismen. Nordfront rapporterade bland annat för några dagar sedan om hur partitoppar inom SD rasar mot ungdomsförbundets mer nationalistiska hållning. Nyligen uttalade även SD:s partisekreterare att nationalsocialister är ”b-människor” som SD är fiender till.

Källa:
Riksdagsman gillade nazistmarsch


  • Publicerad:
    2013-09-15 22:30