SÖLVESBORG. Sverigedemokraterna har ökat i Sölvesborg sedan valet 2018 och är nu kommunens största parti, enligt en ny mätning.

Enligt en ny mätning från Sifo är Sverigedemokraterna nu Sölvesborgs största parti då man går från 29 till 36 procent av väljarstödet, samtidigt som den tidigare ettan Socialdemokraterna rasar från 33 till 27 procent av rösterna.

Mätningen beställdes av Sverigedemokraterna, som brukar undersöka sådant som partiet finner intressant:

— Vi gör löpande sådana här mätningar. Kanske inte just i Sölvesborg, men vi mäter det mesta som rör vår politik. I det här fallet kollade vi på Sölvesborg, vi tyckte att det var intressant, säger kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Ökningen kommer trots politiskt korrekt kritik mot att partiet lokalt, med Jimmie Åkessons sambo Louise Erixon i spetsen, bland annat drivit igenom att kulturmarxistisk konst inte ska finansieras med skattemedel och att homolobbyns fana inte längre ska hissas vid kommunhuset.

Socialdemokraten Johanna Beijer tror att tillväxten har att göra med en generell reaktion mot exempelvis massinvandring som sker i stora delar av Europa:

— Det har blivit med högerinriktat och konservativt i många frågor. Det finns en rädsla för ett öppnare samhälle.

Källa:
SD i Sölvesborg har ökat – S backar


  • Publicerad:
    2020-04-20 07:20