SKÅNE. Hetsen mot Svalövs tilltänkte kommunstyrelseordförande fortsätter. ”Förbjud exkluderingsflaggan nu!!”, har han skrivit på Facebook en gång i tiden om den så kallade Prideflaggan enligt Expo.

Efter att Sverigedemokraterna tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna och med passivt stöd från Liberalerna slutligen kom överens om att ta makten i den skånska kommunen Svalöv blev det också klart att Teddy Nilsson (SD) blir kommunstyrelsens nya ordförande.

Både lögnpressen och Annie Lööf (C) kom dock att hetsa mot Nilsson efter ett ”avslöjande” om att Nilsson delat ett blogginlägg där Annie Lööf kallas ”folkförrädare”.

Hetsen mot Nilsson tycks dock fortsätta med Expo vid rodret. Enligt den privata och antisvenska underrättelseorganisationen har Nilsson på sociala medier uttryckt sig på ett sätt som inte anstår en person med makt i Sverige.

I augusti 2017 ska Nilsson exempelvis ha skrivit ”Förbjud exkluderingsflaggan nu!!” på Facebook. När någon frågade vilken flagga han menar svarade han:

Prideflaggan, då den blivit HBTQ-rörelsens främsta varumärke och denna rörelse ifrågasätter heteronormen.

Dessutom har han vädrat tanken om att Sverige kan hamna i inbördeskrig, till Expo och lögnpressens stora förskräckelse.

När Aftonbladet når Nilsson för att konfrontera honom ber han att få svara på frågorna skriftligen. Angående Prideflaggan skriver han:

Inlägget är skrivet efter en debatt om att hissa Prideflaggan i kommunens egna flaggstång. Jag tycker inte att Prideflaggan ska förbjudas. Däremot bör kommunen avstå från att använda politiskt laddade symboler som riskerar att splittra snarare än att ena kommunens invånare.

Han menar också att han visst anser att vem som helst får ifrågasätta heteronormen, men att det inte är kommunens uppgift.

Källa:
SD-topp vill förbjuda Prideflaggan


  • Publicerad:
    2019-06-07 11:30