KARLSKRONA. Efter att Sverigedemokraterna i Karlskrona fick närmare 70 valaffischer vandaliserade tog partiet beslutet att göra något radikalt, man flyttade ut valkampanjen till havs.

SD_karlskrona

Mellan EU-valet tills i början av september fick partiet sina affischer förstörda. Meningsmotståndare både sparkade och rev sönder valmaterialet samt i vissa fall även brände upp dem.

Sverigedemokraterna i Göteborg har kommit undan problemet genom att plasta in affischerna och sätta upp dem högt på lyktstolpar, något partikamraterna i Karlskrona inte fått tillåtyelse till av kommunen.

Istället valde SD i Karlskrona att sätta ut sina valaffischer till havs. På små flytbryggor nära land satte man upp sina affischer. De fick dock plockas in rätt omgående då det saknades tillstånd från kommunen. Partiet hade missat en lagparagraf i de lokala ordnings- och säkerhetsföreskrifterna

— Vi hoppas att kunna ha den uppe igen innan valet, säger Christopher Larsson, ordförande i Sverigedemokraterna i Karlskrona.

Han menar vidare att de inte har något val och att det blir en ensidig debatt om de inte får komma till tals.

— Vi har inget annat val eftersom våra skyltar blir vandaliserade så fort de sätts upp. Vi kommer att sätta upp lite nya affischer under torsdagskvällen men det är ett tröstlöst jobb. Det här är ett stort hot mot demokratin, säger han.

Källa:
Efter vandaliseringen – SD affischerar till havs


  • Publicerad:
    2014-09-04 18:30