YTTRANDEFRIHET. Sverigedemokraterna har uteslutit en av sina företrädare med motiveringen att han delat ett inlägg från Pär Sjögren och på andra sätt brutit mot den politiskt korrekta värdegrunden på internet.

Pär Sjögren.

Det var i början av augusti som Expo och Kvällsposten ”avslöjade” att SD-politikern Christoffer Brinkåker på Twitter retweetat ett inlägg från Pär Sjögren (NMR) som först hade retweetats av Kent Ekeroth. Sjögren, som är en frispråkig och populär twittrare, kritiserade i det aktuella inlägget poliskvinnan som knäböjde för BLM-mobben i Stockholm och Ekeroth hade i sin tur fyllt i med att man borde ”rensa upp i det fjollträsk polisen blivit”. I efterhand har också polisen gett Sjögren och andra kritiker rätt då deras utredning kom fram till att kvinnan agerat olämpligt.

— Beslutet är att polisen åsidosatt sina skyldigheter om opartiskhet och riskerade att rubba tilltron till polisväsendet, sa polisens presstalesman till TT.

Förutom detta hävdade Expo att Brinkåker kallat muslimer för en ”invasionsstyrka” och delat revisionistiskt material där förintelsebluffen faktagranskades. Sammantaget blev detta för mycket för SD som nu valt att utesluta Brinkåker.

På Twitter skriver Brinkåker att beslutet är störtlöjligt och att ledningen i SD bör bytas ut mot mer kompetenta personer. Han publicerar också en skärmdump på beslutet som han delgavs under måndagen.

Enligt Sydsvenskan har Brinkåker valt att självmant lämna sin plats i kommunfullmäktige,

Fotnot: Expo är en liberal och sionistisk underrättelsetjänst som systematiskt ägnar sig åt åsiktsregistrering och social stigmatisering av de som uttrycker åsikter som ligger utanför den politiskt korrekta åsiktskorridoren. Ursprungligen grundades Expo av vänsterextremister och hade kopplingar till AFA, men över tid har tidningen blivit mer liberal och ofta fått pengar från judiska finansiärer.

Federico Moreno – den råttliknande journalisten på Kvällsposten som tyckte att Brinkåker hade använt sin yttrandefrihet på fel sätt. SD-ledningen höll med honom.

 


  • Publicerad:
    2020-11-03 00:10