INVANDRING. Jimmie Åkesson sa igår att han anser att invandrare som fått permanent uppehållstillstånd på felaktiga grunder bör få sina uppehållstillstånd indragna och därmed utvisas ur Sverige.

— I den situation vi befinner oss i nu, så kan det vara rimligt att man till exempel omprövar permanenta uppehållstillstånd för människor som uppenbarligen inte längre har skyddsbehov. Sedan om det är juridiskt möjligt det vet inte jag, det får utredas. Men det jag däremot tycker är att om man har fått ett permanent uppehållstillstånd på falska eller felaktiga grunder, då ska det kunna omprövas, sa Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Ekots lördagsintervju.

I ett mejl till Expressen menar Åkesson vidare att han håller dörren öppen för att invandrare som kommer från länder där det inte längre råder krig borde få sina uppehållstillstånd upphävda då de inte längre har något skyddsbehov. När det gäller detta är Åkesson dock mer tveksam och har inget mer konkret förslag om hur det skulle fungera i praktiken.

Även individer som fått asyl utan att Migrationsverket kunnat styrka deras identitet, vilket är en ansenlig mängd av invandrarna som kommer till Sverige då många saknar identitetshandlingar, borde få sina fall synade, menar Åkesson.

Avslutningsvis säger Åkesson att det är SD:s opinionsframgångar som tvingat regeringen till att ändra sin invandringspolitik samt fått Moderaterna att inta en något mer invandringskritisk ton.

— Man känner flåset i nacken, säger Åkesson.

SD kommer antagligen försöka fortsätta att hitta nya sätt att profilera sig på i invandringsfrågan när de andra partierna tvingas införa restriktioner i invandringen för att förhindra en fullständig systemkollaps för den svenska välfärden.

Källa:
Åkesson (SD): ”Man känner flåset i nacken”


  • Publicerad:
    2015-12-06 23:20