INRIKES. Sverigedemokraterna i Östergötland ville hyra Östgöta Köks lokal i Norrköping för att hålla en middagsbjudning. Men Östgöta Köks ägare Thomas Hallgren valde att neka SD inträde – partiets förfrågan kändes nämligen inte ”rätt i magen”.

Sverigedemokraterna i Östergötland hade tänkt att anordna en inofficiell middagsbjudning i Östgöta Köks lokal i Norrköping i februari. Enligt Clara Aranda, distriktssekreterare för Sverigedemokraterna i Östergötland, gick förberedelserna och kontakterna med restaurangen bra tills hon i fredags plötsligt meddelades att Östgöta Kök inte tänkte hyra ut festlokalen till SD.

Östgöta Köks ägare Thomas Hallgren åberopade ”magkänslan” som avgörande faktor för beslutet:

— När vi fick frågan kändes det helt enkelt inte rätt i magen, varken för oss som företag eller för våra medarbetare. Speciellt inte efter att Sverigedemokraterna uttryckt att de skulle ordna med egna vakter som skulle skydda middagen. Beslutet har egentligen inte med partiet att göra. Men vakter är ingenting vi håller på med. Vi anordnar fina middagar, menade han.

Aranda säger i ett pressmeddelande från SD att hon tycker det är absurt att Sveriges tredje största parti nekas att hyra en festlokal.

— Jag beklagar verkligen att man som sverigedemokrat inte behandlas likvärdigt med andra kunder, avslutar hon.

Källa:
Restaurangen portar SD


  • Publicerad:
    2017-01-15 14:00