GÖTEBORG. Under torsdagen lämnades ett misstänkt paket in till Expressens/GT:s redaktion i Göteborg och man tvingades utrymma  lokalerna då man misstänkte att paketet kunde innehålla en bomb. Paketet innehöll i själva verket Koranen tillsammans med en kniv. Kamil Ryba från Swedish Defence League (SDL) har tagit på sig händelsen.

GT:s chefsredaktör Frida Boisen och Expressens och GT:s ansvarige utgivare Thomas Mattsson fick under gårdagen ett paket postat till sig på redaktionen och då man misstänkte att paketet kunde innehålla en bomb utrymdes lokalerna. Kungstorget i Göteborg spärrades av och polisens bombgrupp skickade in en fjärrstyrd robot för att kontrollera paketet. Vid halvfyratiden hördes en knall från redaktionslokalen när polisens tekniker avfyrade ett skott mot paketet.

Paketet innehöll inte en bomb utan ett exemplar av Koranen som låg i paketet tillsammans med en kniv. Nu har Kamil Ryba från SDL tagit på sig händelsen som rubriceras som olaga hot.

— Kniven hör ihop med Koranen helt enkelt, med hela islam. Det är ju en våldsam ideologi. Det är inte religion, ska Ryba ha sagt.

En tänkbar anledning till att just Expressens ansvarige utgivare var en av måltavlorna för hotet är att Expressen förra året tillsammans med vänsterextremisterna i Reserachgruppen hängde ut anonyma invandringskritiker med namn och bild.

Källa:
Ryba: Det var jag som lämnade paketet till GT


  • Publicerad:
    2014-01-24 10:15