HÄSSLEHOLM I slutet av maj var Hanna Nilsson funktionär vid en motorträff i Hässleholm. Polismyndigheten har nu upprättat en anmälan om föregivande av allmän ställning efter att Hanna haft en väst med texten ”ordningsvakt” på.

SD:s oppositionsråd i Hässleholm Hanna Nilsson utreds av polis, detta efter att hon under en motorträff haft på sig en väst som det stod ”ordningsvakt” på. I slutet av maj inträffade Motorträffen Hässleholm Power Start of Summer. Hanna Nilsson fanns på plats som funktionär, hon ska ha hjälpt till att dirigera trafiken.

Efter bilder på sociala medier där Hanna Nilsson synts iklädd västen har Polismyndigheten upprättat en anmälan om föregivande av allmän ställning. De anser att Hanna Nilsson olagligt har utgett sig för att vara en ordningsvakt. Föregivande av allmän ställning är ett brott där fängelse finns med i straffskalan.

— Det säger sig självt att man inte kan gå omkring och utge sig för att vara polis eller ordningsvakt. Allmänheten måste vara fredad från falska myndighetspersoner, säger Thomas Johansson, presstalesperson i polisområde Blekinge nordöstra Skåne.

Hanna Nilsson själv säger att hon inte visste om att det var olagligt. Hon berättar att hon blivit tilldelad västen av en av arrangörerna för motorträffen. Hanna säger även att hon tror att hon blivit anmäld på grund av att hon är sverigedemokrat. Hon tror inte att det är någon annan som blivit anmäld, trots att flera personer använde likadana västar.