UKRAINA. För några dagar sedan avslöjades att krypskyttarna kan ha jobbat för någon i den nya regimen. Nu har en videoanalys släppts som sägs visa att aktivisterna massakrerades bakifrån.


Videoanalysen visar också att skottens vinkel talar för att en av kameramännen kan ha varit i maskopi med de som sköt ihjäl aktivisterna.

Tidigare i veckan läckte ett telefonsamtal mellan Europeiska unionens höga representant för utrikesfrågor och säkerhetspolitik, Catherine Ashton, och Estlands utrikesminister Urmas Paet. I samtalet sades att det förmodligen var samma krypskyttar som sköt både demonstranter och poliser i Kiev. Vidare sas det att det verkar som att krypskyttarna var inhyrda av vissa inom oppositionen, inte av den dåvarande regimen.

– Det står allt mer klart att det inte var Janukovytj som låg bakom prickskyttarna utan någon från den nya regeringskoalitionen, sa Paet då.

Nu antyder en analys av videomaterialet att aktivisterna på Maidan i själva verket massakrerades bakifrån — ett blodbad som massmedia och makthavare i Väst valde att ge den folkvalde presidenten Viktor Janukovytj skulden för.

Efter att Janukovytj avsattes har juden Arsenij Jatsenjuk blivit tillförordnad premiärminister i Ukraina. En av de första sakerna som juden påbörjade var arbetet med att skuldsätta Ukraina hos Internationella valutafonden (IMF), som styrs av internationella judar.

I utbyte mot skuldsättningen vill den nye premiärministern bland annat sälja landets statliga olje- och gasbolag och införa ekonomiska åtstramningar.

Uppdatering: Nyheten har fått en del kritik då bucklorna på sköldarna verkar peka åt fel håll.


  • Publicerad:
    2014-03-06 23:30