UKRAINA Den brittiske Youtubern ”Bald and Bankrupt” har gjort sig känd för sina många resevideos från före detta sovjetstater. I fredags fick han och hans resesällskap fly från ett allt mer omringat Kiev.

Den brittiske Youtubern Benjamin Rich, mer känd under sitt kanalnamn ”Bald and Bankrupt”, har gjort sig känd för sina resevideos i framförallt Ryssland, Ukraina och andra öststater. Detta tack vare hans uppenbara kärlek för slavisk kultur och sovjetnostalgi.

Under den pågående belägringen av Kiev har han befunnit sig i den ukrainska huvudstaden, men fick under fredagen lämna staden tillsammans med sin mongoliske resekamrat Jonny, då de insåg att detta kanske skulle bli deras sista chans.

Dagen innan publicerade Youtubern ett klipp från Kiev där han visade att allt var väldigt lugnt och stilla och att livet till stor del flöt på som vanligt.

Men insikten av att ryska stridsvagnar kan komma att gå in i staden när som helst fick honom till slut under fredagen att ta beslutet att försöka ta sig till Ungern för att slippa undan kriget.

Se klippet nedan: