UTRIKES. Roy Moore, republikanernas kandidat i senatsvalet i Alabama, säger att George Soros kommer att hamna i helvetet för sin “oamerikanska” agenda.

Sifforna i senatsvalet i den väldigt republikanska delstaten Alabama ligger väldigt jämnt. Republikanernas Roy Moore, en populist med stöd av bland andra Steve Bannon, ställs mot Demokraternas Doug Jones.

Moore leder i de flesta opinionsmätningar över Jones, men Moore har tappat stöd efter anklagelser om att han skulle förgripit sig på minderåriga flickor, anklagelser som Roy Moore bestämt förnekat till och menar är politiskt motiverade. Det har inte presenterats några bevis för att anklagelserna mot Moore skulle stämma.

I en radiointervju går nu Moore, som är djupt kristen och konservativ, till attack mot den ungerskfödde valutaspekulatören George Soros, som gjort sig känd för att stödja “liberala” och i vissa fall vänsterextrema syften.

Enligt Moore är Soros agenda “sexuell och liberal” och inte en del av den amerikanska kulturen. Han säger också att Soros kommer att hamna i helvetet för denna agenda.

— Oavsett hur mycket pengar han har så kommer han ändå till samma plats, för människor som förkastar gud och moral… det är dit han kommer hamna, och det är ingen trevlig plats, sa Moore i en radiointervju med American Family Association.

Moores uttalande har mötts av hård kritik från judiskt håll, där kritikerna menar att all sorts kritik av George Soros utgör antisemitism.

Senatsvalet i Alabama kommer att hållas den 12 december.

Källa:
Focal Point 12/4/17 – Roy Moore Interview


  • Publicerad:
    2017-12-07 11:20