BROTT. Serievåldtäktsmannen Christian Edström har häktats på sannolika skäl misstänkt för 13 fall av våldtäkt. Mannen är sedan tidigare dömd för att ha stulit kvinnors underkläder i en tvättstuga. 

Serievåldtäktsmannen Christian Edström. Foto: Facebook.

Serievåldtäktsmannen Mikael CHRISTIAN Valentin Edström, (19920425-0899), har häktats på sannolika skäl misstänkt för bland annat tretton fall av våldtäkt, flera fall av grovt olaga tvång och ett fall av utpressning.

Mannen som är bosatt i Linköping ska ha utsatt totalt 5 kvinnor mellan september 2019 och februari 2020. Våldtäkterna ska ha skett i Linköping, Mjölby och Motala.

Utöver detta misstänks Edström ha skapat falska profiler på sociala medier, där han utgett sig för att vara gängkriminell. Sedan ska han ha använt profilerna för att pressa kvinnor på pengar och att skicka nakenbilder. Den misstänkta mannen nekar dock till att brottsanklagelser.

Åklagaren Elin Åkerberg yrkar på att resten av förhandlingarna ska ske bakom stängda dörrar. Åtal måste väckas mot Edström senast 11:00 den 4 februari.

Våldtäktsmannen är sedan tidigare dömd för stöld, då han stulit trosor tillhörande sina grannar i bostadshusets gemensamma tvättstuga.


  • Publicerad:
    2021-01-05 19:05