REYKJAVIK. En skolattack, där elever attackerades med baseballträn och knivar av personer som trängde in på skolan, skedde i onsdags på Borgarholtsskóli i Reykjavik på Island. Sex elever skadades av våldsverkarna.

Sex elever skadades i onsdags på en skola i Reykjavik av angripare med baseballträn och långa knivar. Foto: Twitter.

På onsdagen skedde en skolattack på Borgarholtsskóli i Reykjavik på Island, skriver Grapevine.

Det var tre personer som vid 13-tiden på onsdagen tog sig in på skolan och attackerade eleverna med baseballträn och långa knivar. Attacken filmades av flera elever som laddade upp materialet till sociala medier.

Sex personer skadades vid attacken och fördes till akutmottagningen. Ingen ska ha blivit livshotande skadad men både elever, personal och föräldrar är i chock efter det inträffade.

Motivet för attacken är ännu okänd och minst en av förövarna uppges inte vara elev på skolan. En misstänkt har gripits.

Ársæll Guðmundsson, rektor på Borgarholtsskóli, säger att det som hänt är en allvarlig sak som kommer att förändra det isländska samhället.

— Detta är en attack på hela det öppna och demokratiska skolsystem som Island haft och den frid vi haft i det isländska samhället. Detta är en förfärlig situation och något måste förändras i det isländska samhället, sade Guðmundsson vid en presskonferens efter skolattacken.

 


  • Publicerad:
    2021-01-15 16:30