INRIKES. Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanen, som anklagas för att ha våldtagit feministen Cissi Wallin, anmäler SVT Nyheter och Resumé för grovt förtal. Detta efter en intervju med Wallin där hon talar ut om sin våldtäktsanmälan mot honom.

Det var i fredags som Resumé publicerade en lång intervju med feministen Cissi Wallin där hon talade ut om sin våldtäktsanmälan mot Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanen.

Intervjun ledde till att Virtanen nu kommer att anmäla både Resumé och SVT Nyheter för grovt förtal på grund av deras publiceringar om honom och att han anser att han inte har fått möjlighet att komma till tals och kommentera de uppgifter som publicerats om honom.

Johan Såthe, chefredaktör för Resumé, påstår dock att Virtanen avstod från att kommentera uppgifterna eller skriva ett genmäle.

— Resumé är en tidning riktad mot mediebranschen, där läsekretsen mycket väl känner till att Fredrik Virtanen nekar till anklagelserna om våldtäkt, säger Såthe vidare.

Fredrik Virtanen har sedan tidigare anmält Expressen och Svenska Dagbladet till Pressombudsmannen för deras publiceringar om sexanklagelserna mot honom.

Källa:
Virtanen anmäler SVT och Resumé för förtal


  • Publicerad:
    2017-11-26 20:35