INRIKES Nya uppgifter har framkommit om den moderate riksdagsman som anklagas för ”olämpligt beteende” mot en minderårig. Samtidigt är Hanif Bali fortsatt tyst på sociala medier.

Nordfront skrev i fredags om att en moderat riksdagsman anklagas för att ha sexchattat med en omyndig flicka i partiets ungdomsförbund MUF.

Moderaterna inledde då en intern utredning av händelsen angående ”olämpliga sexuella kontakter”. Samtidigt ryktades det om att det handlar om Hanif Bali (M) som efter nyheten omedelbart tystnade på sociala medier.

Flickan endast 15 år

Nu har fler uppgifter framkommit om händelsen, bland annat att flickan endast är 15 år gammal. Enligt källor till Aftonbladet ska kontakten ha initierats av flickan och att riksdagsmannen i fråga skulle ”hjälpa henne med läxor”.

— Det här utvecklades småningom på hans initiativ till en allt mer sexuell förbindelse där han bad om nakenbilder och sex, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Det är fortfarande oklart om det rör sig om Hanif Bali och ingen polisanmälan hade gjorts under tisdagen.

— Vi har nåtts av uppgifter av det här slaget och vi tar alltid det på allvar. Nu får vi försöka reda ut vad som har hänt. Vi har interna rutiner för hur vi ska hantera den här typen av händelser, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till Aftonbladet.

Samtidigt är Hanif Bali fortsatt tyst på sociala medier. Från att ha postat dagligen har han sedan den 8 september varken skapat något eget inlägg eller kommenterat något annat.