UTRIKES. En så kallad sexexpert påstod nyligen i en intervju att föräldrar måste skapa en ”samtyckeskultur” för sina bebisar och därmed be dem om tillåtelse innan de får byta deras blöjor. Det framgår dock ej hur man som förälder ska agera om bebisen inte skulle ”samtycka” till detta blöjbyte.

Deanne Carson.

Det australiensiska tv-bolaget ABC intervjuade nyligen den så kallade sexexperten Deanne Carson. På frågan om vilka klienter hon arbetar med, svarade hon då att hon arbetar med ”föräldrar, spädbarn och uppåt”.

Intervjuaren undrade därefter hur Carson kunde arbeta med barn redan från födseln.

— Ja det handlar om att skapa en samtyckeskultur redan i hemmen. Därför ska föräldern först få bebisens samtycke innan blöjbytet genomförs. Därför ska föräldern säga ”Jag tänker byta din blöja nu, är det okej för dej?”, svarade Carson och fortsatte:

— Naturligtvis svarar inte bebisen ”ja, det går bra kära modern min, underbart! Jag tycker det är fantastiskt att du avser att byta min blöja!”, men om man väntar och låter bebisens kroppsspråk och väntar in ögonkontakt med bebisen, visar du bebisen att dess respons har betydelse.

Tyvärr har Carson uppenbarligen underskattat sina lyssnares respons på internet som i stora antal har hånat henne och hennes ”sexuella expertis” i frågan.

Carson identifierar sig själv som en person som har insett att ”det finns ett brådskande och angeläget behov hur barn och tonåringar interagerar med digitalt sexuellt innehåll”, och valde även att inte säga ”mamma eller pappa” när hon talade om blöjbyten.

Hon berättade heller inte vad som händer, eller vilka konsekvenserna blir, om bebisen vägrar ”samtycke” till att få sin blöja utbytt.

Källa:
‘Sexuality Expert’ Says Babies Should ‘Give Consent’ to Diaper Changes


  • Publicerad:
    2018-05-15 21:20