INRIKES. Kader Bencheref har utvisats till Algeriet efter åtta år i förvar. Han anses extremt labil och har varit intagen på rättspsyk flera gånger och har roterat på Sveriges tyngsta anstalter.

Kader Bencheref har utvisats till sitt hemland Algeriet efter åtta år på olika anstalter i Sverige. Sedan 2008 har polisen försökt utvisa honom till Marocko men nya uppgifter har gjort gällande att han är algerier och han fick därför återvända till Algeriet. Bencheref dömdes redan 2006 till utvisning för bland annat flera våldtäktsförsök i Sundsvall men har av oklar anledning blivit kvar i Sverige. Han har även ansetts vara landets farligaste fånge.

— Mannen eskorterades av personal från Kriminalvården och Polismyndigheten som nu är på väg hem igen, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.

Bencheref har ljugit om vilket hans hemland är och han har påstått att han skulle ha varit soldat som kämpat för att befria det ockuperade Västsahara, något som Migrationsverket valde att inte tro på.

Polisen har beskrivit denne skojare som extremt labil, våldsam och oberäknelig. Han har varit intagen på rättspsyk flera gånger och roterat på de tyngsta anstalterna i Sverige under åren, vilket har kostat mångmiljonbelopp för svenska skattebetalare.

Källa:
Utvisad efter åtta år i förvar


  • Publicerad:
    2017-02-17 11:14