ISHOCKEY. För att hylla homolobbyn har den svenska elitishockeyligan SHL lanserat ”Pride Week”. Hela hemsidan shl.se är nu klädd i regnbågsfärger, liksom kläderna som ligans domare tvingas bära under matcherna.

SHL:s Pride Week kulminerade med att samtliga domare och linjedomare kläddes i regnbågsfärger, här under lördagskvällens match mellan Örebro och Skellefteå AIK. Skärmbild: Cmore Live.

Det är Swedish Hockey Leage (SHL) – tidigare Elitserien – som beslutat att än mer underkasta sig homolobbyn genom att under veckan ha något som man kallar för ”Pride Week” [”Högmodsveckan” på svenska. reds. anm.]. Satsningen görs gemensamt med den judiskägda tidningen Aftonbladets sportdel Sportbladet.

På shl.se kommenterar SHL:s vd Michael Marchal:

— Vi är väldigt stolta över denna gemensamma satsning med Sportbladet, samtliga klubbar och de fantastiska ambassadörer som valt att engagera sig i ämnet. Hockey är för alla, oavsett om din plats är på isen eller läktaren och det vill vi visa genom SHL Pride Week.

Hemsidan shl.se kryllar av regnbågsfärger och under lördagen har alla domare tvingats klä sig i regnbågsfärger istället för den traditionella svartvita uniformen.

— SHL engagerar och genom ett gemensamt ställningstagande i denna viktiga frågeställning vill vi belysa för våra läsare och för alla oss som älskar hockey att det är en idrott för alla, oavsett vem man är eller väljer att älska, säger Viktoria Gelin, sponsringschef på Aftonbladet.

Källa:
Premiär för SHL Pride Week


  • Publicerad:
    2020-02-15 18:30