Leif Silbersky, judisk stjärnjurist, har utsetts till försvarsadvokat åt den libanes som dräpte en svensk pensionär i Landskrona. Enligt Silbersky är främlingen ”djupt ångerfull” och borde försättas på fri fot inför rättegången.

Den sjuttioårige stjärnadvokaten Leif Silbersky har utsetts till ny allmän försvarare åt den libanes som, med sina bara händer, slog ihjäl 78-åriga Ingrid på en parkeringsplats i Landskrona den 28:e mars. Silbersky träffade den 23-årige invandraren för första gången i fredags och har sedan dess, enligt Sydsvenskan, haft daglig telefonkontakt med Ingrids baneman.

Silbersky, som näppeligen kan ha hunnit sätta sig in i målet ordentligt, har med själ och hjärta gått in för sin klients absoluta oskuld till anklagelserna om mord;

”Det är en ung, ostraffad man som är djupt ångerfull och nu inte vill annat än att allting ska redas ut” säger Silbersky till TT. Om åklagaren skulle begära att häktningstiden för Ingrids baneman förlängs, kommer Silbersky att göra motstånd;

”Min klient är varken misstänkt för mord eller dråp. Det handlar om en ren olycka, mest om en tragedi för alla inblandade inklusive 23-åringen själv.” säger Silbersky till Sydsvenskan den 14:e april.


  • Publicerad:
    2010-04-15 00:00