JUDISK MAKT. Rabbin Marvin Hier är glad att åren med förre president Barack Obama är över. Donald Trump levererar det som judarna kräver.

Rabbin Marvin Hier, Simon Wiesenthalcentret.

Rabbin Marvin Hier som grundade Simon Wiesenthalcentret i Los Angeles anser att president Donald Trump är judarnas president i USA. Till skillnad från flera tidigare presidenter levererar Trump den politik som judarna kräver.

— Ibland får presidenterna till det, ibland gör de fel. Så många presidenter har pratat om att göra Jerusalem till Israels huvudstad. De höll vackra tal, men i slutändan kunde de inte leverera. Trump levererade, säger rabbin Marvin Hier till Jerusalem Post.

Hier har konsekvent vägrat att ”be om ursäkt” för att ha lett en judisk bönestund efter Donald Trumps installationstal.

I bönestunden för judarna och Israel vid Trumps installation talade han om Jerusalem, men inte om USA.

— Alla som bor i Israel där de är omringade av Hamas, Hizbollah och av iranierna älskar att en amerikansk president säger att Golanhöjderna nu för alltid är israeliskt territorium. Det är mycket viktigt, säger Hier till Jerusalem Post.

Förintelseförnekelsens dag
Skillnaden mot den förre presidenten Barack Obama som uppfattades som alltmer antisemitisk mot slutet av sin tid som president är stor, anser Hier som kraftigt fördömer honom för att han slöt ett avtal med Iran värt 150 miljarder dollar, ”ett land som firar Förintelseförnekelsens dag den 27 januari”.

Marvin Hier var den som utnyttjade Simon Wiesenthals välkända namn för att i Los Angeles grunda lobbyorganisationen Simon Wiesenthalcentret, som han sedan dess har styrt över.

Organisationen används för att förfölja motståndare till judar, bekämpa antisemitism och stärka judiskt inflytande på bred front.

De har producerat uppemot tjugo filmer varav två ”dokumentärer” har belönats med det judiska filmpriset Academy Award ”Oscar”.

Simon Wiesenthalcentret sköter också Los Angeles Toleransmuseum.

Källa:
Wiesenthal’s Rabbi Marvin Hier praises Trump for being only US leader to deliver


  • Publicerad:
    2019-06-15 15:00