INRIKES. Bert Karlsson har slutit ännu ett lukrativt avtal med Migrationsverket och nu ska Simrishamns sjukhus husera 200 flyktingar. Beslutet togs förra fredagen och redan denna vecka ska de första bussarna komma till staden.

Bert Karlsson hade redan tidigare i år planer på att öppna ett flyktingboende i Simrishamn men Migrationsverket verkade ha hittat en annan plats vilket gjorde att planerna för flyktingboendet lades på is. Nu när läget beskrivs vara akut, väljer man dock att sluta ett avtal med Bert Karlsson ändå och använda det nyrenoverade Simrishamns sjukhus att husera 200 flyktingar i.

– Vi har en väldigt stor inströmning. Det kommer 2 500 personer i veckan och behovet av boenden blev akut, säger Aida Malkoc som är enhetschef vid mottagningsenheten i Malmö.

Det var redan i fredags man beslutade att Simrishamn, med mindre än 7 000 invåndare, ska ta emot hela 200 flyktingar. Inte förrän igår kom informationen fram till kommunen som nu måste planera för hur de alla flyktingar ska erbjudas skolgång. Barn- och utbildningschefen Bo Kristoffersson hoppas på att Migrationsverket har lyssnat på deras önskemål om att flyktingarna ska komma från så få språkgrupper som möjligt.

Aida Malkovic bedömning är att de 200 platserna kommer vara fulla bara inom ett par veckor. Redan nu i veckan beskrivs de första bussarna komma till Simrishamn.

Källa:
Simrishamns sjukhus blir boende för 200


  • Publicerad:
    2014-07-08 15:20