CENSUR. Internetjätten Google och ”Brittiska advokater för Israel” försöker stänga ner den alternativa videotjänsten, Bitchute. Man har bland annat försökt påverka deras internetleverantör. 

Några av Nordiska motståndsrörelsens videos finns på Bitchute. Skärmbild: Bitchute.com.

Internetjätten Google och den sionistiska organisationen, UK Lawyers for Israel – Brittiska advokater för Israel, försöker stänga ner videotjänsten Bitchute.com.

Videotjänsten fanns fram till nyligen att ladda ner som applikation i Google playstore, men internetjätten valde att ta bort den. Enligt Google bröt applikationen mot Playstore:s spampolicy, något som Bitchute har förnekat.

Bitchute är en yttrandefrihetsvänlig videotjänst, som även tillåter oliktänkande att uttrycka sig och publicera videos på plattformen.

Där finns videos som ofta inte tillåts publiceras på den judiska videoplattformen, YouTube. Bland annat musik, politiska kommentarer och revisionistiskt material.

Även många av Nordiska motståndsrörelsens videos har återpublicerats på Bitchute.

Sionistorganisationen Brittiska advokater för Israel, uppskattar inte det yttrandefrihetsvänliga projektet. Organisationens ledare, Caroline Turner anser att antisemitism kommer att spridas om människor tillåts uttrycka sina åsikter.

Därför har Turner och hennes organisation kontaktat Bitchutes internetleverantörer, för att försöka få dem att säga upp sitt kundavtal med Bitchute.

— Det är verkligen chockande att det finns så mycket antisemitiskt material på internet och sociala medier, och att så få har dömts för detta. Historien visar att det här är en farlig trend och den måste verkligen stoppas. Om några brott begås, uppmanar vi polisen att åtala dem. Förhoppningsvis skulle det avskräcka andra från det här beteendet, säger Turner.

Hon hoppas alltså att folk ska lagföras om de uttrycker åsikter som hon själv inte håller med om, men hon säger själv att detta är svårt. Dels för att det ibland kan vara svårt att identifiera vem det är som har uttryckt en åsikt på internet, och dels för att yttrandefriheten står i vägen för sådana ingripanden.

Enligt rapporter låg Bitchute nere igår, men i skrivande stund är hemsidan tillbaka och fungerar som vanligt igen.


  • Publicerad:
    2020-11-04 18:30