KORRUPTION. Caroline Szyber lämnar nu Kristdemokraternas partistyrelse efter att en åklagare inlett en förundersökning om bedrägeri mot henne.

Förra månaden rapporterade Nordfront att judinnan Caroline Szyber som företräder Kristdemokraterna i riksdagen samt sitter i KD:s partistyrelse blivit påkommen med att låta riksdagen finansiera hennes familjs privata semesterresor.

Det var Aftonbladet som då hade granskat Szybers resor och nu har en åklagare valt att inleda en förundersökning mot henne. Åklagaren säger till Aftonbladet att det är bedrägeri som Szyber är misstänkt för.

Som svar på detta meddelade KD idag att Szyber lämnar partistyrelsen och partiets verkställande utskott.

Ursprungligen stod partiledare Ebba Busch Thor och partiledningen bakom Szyber och menade att man hade fortsatt förtroende för henne trots hennes fifflande. Nu när brottsutredningen inletts har de dock börjat dra tillbaka sitt stöd, men huruvida Szyber kommer att uteslutas helt ur partiet eller lämna sin plats i riksdagen är i nuläget oklart.

— Det har framkommit en hel del nya uppgifter. Men utifrån de delar vi hade på bordet då kunde vi konstatera att vi hade fortsatt förtroende. Nu har förtroendet skadats, så hon kommer att lämna partistyrelsen och det verkställande utskottet, säger partisekreterare Peter Kullgren som förklaring till att KD åtminstone petar Szyber från två av hennes poster.

Totalt ska det röra sig om 35 000 kr som Szyber tillförskansat sig innan det hela avslöjades och hon nu har gått med på att betala tillbaka hela beloppet. En annan kristdemokratisk riksdagsledamot, Penilla Gunther, har tidigare blivit påkommen med att hyra bilar för över 200 000 kronor på skattebetalarnas bekostnad.

Källa:
Efter Aftonbladets avslöjanden – Szyber får lämna partistyrelsen


  • Publicerad:
    2018-09-19 19:30