VÅLDSVÄNSTERN. Sju personer greps idag av polisen, misstänkta för förberedelse till grov misshandel. Flera av de gripna har kopplingar till vänsterextremistiska rörelser, bland andra terrororganisationen AFA.

Vänsterpöbel. Genrebild. Skärmbild: Youtube.

Sju personer beväpnade med batonger och järnrör har gripits av polisen norr om Stockholm, misstänkta för förberedelse till grov misshandel, skriver Expressen.

Enligt uppgifter till Expressen har flera av de gripna kopplingar till den vänsterextremistiska terrororganisationen AFA men även till andra vänsterextremistiska rörelser.

Det var vid 12-tiden som två personbilar stoppades av två polisbussar längs Huvudstaleden i Solna. Efter att polisen hittat batonger, pepparspray, baseballträn och järnrör i bilarna så radades sju individer från dessa upp på vägen och greps därefter. De är nu misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

— Det var i samband med att vi kontrollerade två bilar som de här personerna greps. De har haft olika tillhyggen med sig, sade Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Fahlström ville inte kommentera om personerna var kända sedan tidigare:

— Det är ingenting som jag kan kommentera i nuläget, sade han till Expressen.

Hos Säkerhetspolisen vill presschefen Karl Melin inte besvara frågan om huruvida Säpo är inkopplat i ärendet.

— Det är Polismyndigheten som handhar det här ärendet helt och hållet, sade Melin till Expressen.

Melin kunde dock berätta att när det gäller den danske counterjihadisten Rasmus Paludans koranbränningar så samarbetar Säpo med polisen:

— Där har vi en samverkan med polisen. Men kring en enskild händelse så här kan jag varken bekräfta eller dementera hur vi arbetar, säger han.

Förhör med de gripna ska genomföras under lördagseftermiddagen.

— Det är anmält till jouråklagare men det har inte fattats några beslut i anhållningsfrågan. Det är sju personer som ska förhöras och deras utsagor ska jämföras. Jag kan inte svara på när ett sådant beslut kan komma, sade Robin Simonsson vid åklagarmyndighetens pressjour till Expressen vid 16-tiden.

Det är oklart om de misstänkta kommer att hängas ut med namn och bild vilket den judiskägda Bonniertidningen gärna gör då det gäller politiska dissidenter som begått åsiktsbrott, något som i vissa fall lett att personer som blivit uthängda tagit sitt liv.


  • Publicerad:
    2020-09-12 18:00