LJUNGBY. Sjuttonåriga Mattias från Ljungby är fortfarande försvunnen efter nästan fem dygn. En sökinsats har pågått sedan helgen och nu utreder polisen försvinnandet som ett misstänkt människorov. 

Mattias, 17 år, har försvunnit. Foto: Polisen.

Sjuttonåriga Mattias är sedan natten mot lördag försvunnen. Han försvann när han lämnade en fest i Hjortsberg i Ljungby vid 00:30-tiden.

En stor sökinsats har pågått under veckan. Såväl Försvarsmakten som frivilliga har deltagit i sökandet. Vittnen såg Mattias senast vid 02-tiden natten då han försvann, då han ska ha gått runt i ett bostadsområde och knackat på hos folk. Då ska han ha frågat efter vägen någonstans.

Under eftermiddagen har polisen dock upprättat en anmälan om människorov.

— Det finns ingen misstänkt, utan det är på förekommen anledning. Det hanldar om en uppgift som kommit in till oss, säger Roger Olsson, lokalpolisområdeschef i Ljungby till Aftonbladet.

Han understryker dock att det krävs väldigt lite för att polisen ska upprätta en sådan anmälan och inleda en förundersökning. Under dagen har fortsatta sökinsatser pågått.

– Vi har sökt under dagen. Vi kommer även att söka med hund på (ån) Lagan som rinner genom Ljungby, det kommer ske imorgon eller i slutet på veckan, säger Olsson.


  • Publicerad:
    2020-12-09 18:05