HOLLYWOOD. Skådespelaren Brian Cox, känd från bland annat Braveheart och The Bourne Identity, ifrågasätter nu varför ”mångfalden” är så ensidig i Hollywood.

I artikeln Nedsvärtade hjältar tar Nordfronts Mikael Karlsson upp flera svarta skådespelare som fått spela vita filmroller och hur detta görs avsiktligt från Hollywoods sida. I artikeln nämns flera absurda filmer där Julius Ceasar, Heimdal, Lancelot och Gustaf Mannerheim spelats av negrer.

Det omvända sker i princip aldrig, vilket den skotske Hollywood-stjärnan Brian Cox är både medveten om och kritiserar.

Det är i en intervju med Daily Mail som skådespelaren ifrågasätter Hollywoods motiv när det kommer till ”mångfald”. Han menar att det är ”omvänd rasism” när inte vita tillåts spela typiskt svarta filmroller medan det omvända sker hela tiden.

Det är en form av omvänd rasism att säga att om du är en vit man så kan du omöjligen spela en svart man, säger Cox bland annat.

Cox uttalade sig i samband med debatten om Oscars-galans brist på ”mångfald”. Kulturmarxister har drivit kampanjen #OscarsSoWhite mot galan på grund av att få svarta nominerats till utmärkelserna. Att det nästan enbart är judar som gör filmerna nämns dock ingenting om.

— Det är en enda stor uppståndelse med den här mångfalden. Vi har alla ältat mångfalden och vi hade det på Oscars en gång, säger Cox.

Cox säger att han själv uppskattar många filmer där svarta eller latinos spelar vita roller, hans huvudbry handlar om varför Hollywood inte låter vita spela icke-vita roller.

På olika forum har Cox uttalanden om kulturmarxisternas hyckleri lyfts fram samtidigt som han själv utpekas som något naiv. En skribent på Stormfront menar ironiskt att Hollywood och massmedia redan låter vita spela icke-vita karaktärer:

”De gör detta redan, till en viss del. Vita män spelar rollen av en kvinnomisshandlare/womanizer. I TV-reklam för säkerhet i hemmet är det alltid en vit man som spelar inbrottstjuv. Traditionella svarta roller.”

Källa:
’It’s racist in reverse’: Actor Brian Cox calls for white actors to be cast in black roles as he insists diversity cannot be ’one way’


  • Publicerad:
    2017-03-04 19:30