INRIKES. Den svenska skådespelaren Johannes Brost blev 71 år gammal. Brost avled efter en svår kamp mot cancer.

Den svenska skådespelaren Johannes Brost har avlidit. Brost somnade in på Skånes universitetssjukhus på torsdagen, familjen intygar Brosts död i ett mejl till TT.

Med djup sorg meddelar vi att skådespelaren Johannes Brost lämnat oss. Omgiven av familj somnade han den 4 Januari 2018 in på Skånes universitetssjukhus i Lund efter en tids sjukdom. Han blev 71 år. Han kämpade hårt och länge men klarade inte kampen mot cancern. Han fattas oss. Familjen ber att få sörja i stillhet.

Det var i augusti som det framgick att Brost var drabbad av cancer. Brost skulle inleda cellgiftsbehandling, han berättade att det var en kraftig viktminskning som fick honom att uppsöka läkare. Nu efter sin kamp mot cancern har han avlidit.

Den kommande måndagen skulle Brost skulle medverka i TV4:s gala ”Tillsammans mot cancer”. Där skulle han prata om sin kamp mot cancern, tyvärr avslutades hans kamp avslutades den 4 januari 2018.

Brost var en väldigt uppskattad skådespelare. Han blev känd för sitt medverkande i julkalendern “Stjärnhuset” och sin roll som bartender i tv-serien “Rederiet”. 2011 medverkade Brost i filmen ”Avalon”. För hans medverkande och roll i filmen tilldelades han en Guldbagge i kategorin ”Bästa manliga huvudroll” i januari 2013.

Källa:
Johannes Brost är död


  • Publicerad:
    2018-01-05 21:00