MASSINVANDRINGEN. Under gårdagen avslutade de så kallade ensamkommande barnen från Afghanistan sin sittstrejk i Stockholm. 

Skäggbarn på Medborgarplatsen i Stockholm tidigare i år.

Sedan den 6 augusti i år har så kallade ensamkommande barn från Afghanistan ockuperat mark i Stockholm för att genomföra en sittstrejk i ett desperat försök om att få stanna i Sverige. Strejken inleddes på Mynttorget för att sedan flytta till Medborgarplatsen och slutligen till Norra bantorget.

Under måndagen valde ”barnen” att avsluta protesten som då pågått i 55 dagar. Protesterna kommer dock att fortsätta men nu med olika aktioner runt om i Stockholm.

— Vi kommer att samlas varje vecka på Mynttorget. Den första veckan, alltså nu på lördag har vi planerat olika aktioner och demonstrationer kanske även marschen. Vi kommer att presentera mer under de kommande veckorna. Men på söndagar har vi planerat att strejka på Mynttorget, säger Fatemeh Kahavari, talesperson för Ung i Sverige.

Man kommer även att försöka inleda samarbeten med olika politiska ungdomsförbund för att få dem att aktivt hjälpa ”barnen” att få stanna i Sverige.

Källa:
Unga afghaner avbryter sittstrejk


  • Publicerad:
    2017-10-03 15:00