JUDISK PROPAGANDA. Skaparen av den populära skandalserien Girls samarbetar nu med den judiska Hollywoodeliten. Situationen för de stackars flyktingarna som invandrar till Sverige ska bli internationell spelfilm.


Till vänster boken om Doaa Al Zamel. Till höger Lena Dunham som nu skriver om den för film. Foto: Instagram via Dunhams eget Instagramkonto.

Den hyllade judinnan Lena Dunham skriver filmmanus på boken ”Hopp: Doaas flykt till Sverige”. Boken som har översatts till 28 språk är skriven av Melissa Fleming som är chef för marknadsföringsavdelningen, eller kommunikationsavdelningen som den egentligen heter, åt FN:s högkommissarie för flyktingar.

Fleming har specialiserat sig på att kämpa för ökad migration från Syrien till Europa. Hennes bok om Doaa påstås av bokförlaget ha ”verklighetsbakgrund”. Doaas flykt till det rasistiska Sverige där hon kommer att tvingas möta det strukturella vita förtrycket mot alla rasifierade, är en dramatisk beskrivning av händelser som uttryckligen ”representerar de miljoner flyktingar” som reser till Europa. Det svenska förlaget beskriver boken på följande vis:

Doaa Al Zamel och hennes familj lämnar det krigsdrabbade Syrien för Egypten. Men även där blir det politiskt instabilt och allt farligare att vistas. Hon möter och förälskar sig i Bassem, en före detta frihetskämpe, och tillsammans bestämmer de sig för att lämna de trakasserier de möter i Egypten att fly till Europa.

Doaa och Bassem blir två av de tusentals flyktingar som gör den livsfarliga resan över Medelhavet på överfulla och nedgångna båtar. Efter fyra dagar till havs sänks deras båt av en annan, fylld med arga män som hotar och skriker förolämpningar. Basseem drunknar.

Utan land i sikte, knappt simkunnig och omgiven av uppsvällda lik håller sig Doaa flytande med en simring runt midjan, medan två små flickor klamrar sig fast vid hennes hals. Doaa måste överleva för dem. Hon får inte förlora styrka. Hon får inte förlora hoppet.

Melissa Fleming beskriver Doaa Al Zamels skakande resa, från krigets Syrien till Sverige. Det är smärtsam läsning, i Doaa representeras de miljoner flyktingar som riskerar allt för att hitta ett tryggare liv.

Melissa Fleming åker världen runt på föreläsningar och i kampanjer för sin bok och sin politik. Hon har även talat om syriska flyktingar inom ramen för TED Talks, vilket finns att se på YouTube.

I sitt glada kvitter nedan hyllar hon den judiska församlingen i Boston när de välkomnade ännu ett gäng syriska invandrare från området som den judiska staten Israel vill rensa från ”demokratins fiender”. Flemings kärleksbombning föranleddes av en artikelserie i den judiska tidningen Boston Globe till stöd för invandringen. Tidningen och artikelserien står i opposition mot Donald Trumps retorik kring invandringsbegränsningar.

Själv lever Melissa Fleming flott i Schweiziska Genève, avskild från det mångkulturella helvetet.

Degenererad underhållning
Manusförfattaren Lena Dunham har tidigare bland annat regisserat och haft huvudrollerna i den neurotiska dramakomedin Tiny Furniture och HBO-serien Girls som Dunham gjorde sex säsonger av.

I synnerhet Girls har hyllats som en nyskapande serie om unga kvinnors livsvillkor i Brooklyn men den har också fått kritik för att vara ”helvit” av kritiker som bara ser hudfärgerna. Brooklyn är extremt rasblandat med alla de problem som kommer med mångkulturen, ändå syns väldigt få svarta människor i serien. En majoritet av skådespelarna, birollerna inräknade, är dock judar, inte vita.

Alla aktörer i stjärnrollerna är barn till kändisar i Manhattanetablissemanget. Dunhams mor, judinnan Laurie Simmons som även spelade Dunhams mor i Tiny Furniture, är fotograf med hög konstnärsstatus. Dunhams far är känd målare som ofta låter det manliga könsorganet stå i centrum för sina alster. Judinnan Zoisa Mamet är dotter till regissören och manusförfattaren David Mamet. Allison Williams är dotter till det judiska nyhetsbolaget NBC:s gamla nyhetsankare Brian Williams, och Jemima Kirkes pappa var trummis i rockbandet Bad Company. Dessa sammanträffanden stack också en del tittare i ögonen, åtminstone på östkusten i USA.

Girls skildrar emotionellt vilsna relativt unga människor, som borde ha varit vuxna men inte reder ut sina liv. Vilsenheten skildras i scener som inte sällan syftar till att chockera tittarna, till exempel när Dunham tar ”tit-pics”, selfies med bara bröst och skickar till en kille som har låtsats att av misstag skicka penisbilder till henne.

I avsnitten ”Vaginapanik” och ”Alla äventyrslystna kvinnor gör det” framhålls det normala i att ha oskyddat sex med män som man vet har könssjukdomar, och Allisons karaktär blir så erotiskt upphetsad av en kortväxt judisk mans machosnack mot henne att hon omedelbart måste fly till en toalett för att masturbera.

Andra kritiserade — och uppskattade — scener är när Dunhams pojkvän kissar på henne i duschen. Hon blir äcklad men tar inte avstånd från honom. I avsnittet ”På alla fyra” tvingar en man sin flickvän att krypa på alla fyra för honom, in till sovrummet där han har sex med henne mot hennes vilja. Naturligtvis flödar knarket också i flera avsnitt.

Lika kontroversiell privat
Privat skapar Lena Dunham också polemik. Hon har sagt att hon aldrig har gjort abort men önskar att hon hade gjort en. Nu kan hon inte det längre, eftersom hennes livmoder har opererats bort. Hon har även gjort en animerad kortfilm där hon har lagt på ljudet från ett samtal med sin far Carroll:

— Vad känner du beträffande utrotningen av vita män, frågar Lena sin far.

— Tja, vita män är ett problem. Heterosexuella vita män är ett stort problem, det är helt klart, svarar fadern.

Dunham har även skrivit en essäsamling, ”Inte den sortens flicka”. I den berättar hon om hur hon experimenterade sexuellt med sin sex år yngre syster Grace. Lena försökte övertala Grace att kyssa henne med ”vadsomhelst en våldtäktsman skulle använda”. Hon skriver också obehagligt målande om på vilka sätt hon lekte med sin lillasysterns vagina, som exempel på sitt förhållande till sin egen sexualitet.

Berättelsen om muslimen Doaa blir judisk film
När Dunham nu skriver manus till filmen om syriskan Doaa Al Zamel lyfts hon flera pinnhål i Hollywoodhierarkin. Hon samarbetar med juden Steven Spielberg som skapade fantasieposet Schindlers lista om den så kallade förintelsen; och med juden J.J. Abrams, mest känd för att regissera och producera de återuppväckta Star Wars-filmerna. I dem har Abrams förvandlat Star Wars-konceptet från en rent judisk kamp mot det ”nazistiska” rymdimperiet till att inkludera mångkulturen och radikalfeminismen i kampen.

Judinnan Jenny Singer som skriver om judisk kultur för publikationen The Schmooze påpekar att produktionen av filmen om Doaa inte har mycket med syrier att göra. Kvinnan som skrev boken är vit och alla som nu skapar filmen har inga erfarenheter av att vara vare sig syrier eller på flykt, menar hon.

Ingen av dessa skapare kan över huvud taget tala till dem som har upplevt att vara flykting från en våldssituation, eller hur det är att leva i Syrien. Dunham, Spielberg och Abrams har invandrarbakgrund men … deras livshistorier är avlägsna och extremt annorlunda mot det som en syrisk flykting kan uppleva idag. Men om ni vill veta varför en berättelse om en syrisk flykting nu skapas av noll personer som är syrier eller flyktingar, fråga dem alla tre.”

Klart är att filmatiseringen av Dooas flykt till Sverige kommer att bli ännu ett propagandainslag i politikernas arbete för fortsatt ökad massinvandring till Europa.

Källor:
Lena Dunham skriver filmmanus om flykt till Sverige
Lena Dunham Will Pen Syrian Refugee Pic For Spielberg And J.J. Abrams
Twitter


  • Publicerad:
    2018-10-30 18:45